Aktuellt

2015-06-15

Avveckling av Sparbanken Öresund

Information till dig som är fakturautställare inom samverkan e-faktura privat.

Sparbanken Öresund kommer att fusioneras in i Swedbank den 1 oktober 2015. Detta innebär att Sparbanken Öresund kommer att avvecklas som presentatörsbank inom samverkan e-faktura privat den 30 september 2015.

För er som skickar e-faktura till mottagare i internetbankerna innebär det att presentatörsbanksid ’FINN’ avvecklas och e-fakturor som skickas till mottagare i Sparbanken Öresund efter den 30 september kommer att avvisas.

Samtliga e-fakturamottagare i Sparbanken Öresund kommer att avanmälas för e-faktura under perioden 20-30 september 2015. Detta betyder att ni som fakturautställare kan komma att ta emot ett större antal avanmälningar än normalt från Sparbanken Öresund ('FINN') under denna period. Vid frågor kring hantering av stora mängder avanmälningar ber vi er följa upp med er tekniska samarbetspartner för e-faktura de är väl insatta i denna förändring.

Från och med augusti 2015 kommer inte e-fakturamottagare i Sparbanken Öresund kunna göra nyanmälningar till e-faktura, utan de kommer att flytta över sitt bankengagemang under oktober till Swedbank, där de kan anmäla sig till e-faktura på nytt.

Vi vill redan nu uppmärksamma er på denna förändring och samtidigt be er att förbereda eventuell anpassning för avveckling av Sparbanken Öresund ('FINN') som presentatörsbank.

Vid frågor, tveka inte att kontakta er tekniska samarbetspartner för e-faktura, er bank eller oss på e-fakturabolaget.


Senaste nytt inom e-faktura

4,5 miljoner bankkunder har gjort sitt val.

Tillsammans tar vi emot över 148 miljoner e-fakturor

Läs mer här.